HSBC Türkiye

HSBC Fotoğraf Yarışması

HSBC “Görmek Değer Vermektir” Fotoğraf Yarışması’nda finalistler belirlendi.

HSBC Bank ve Fotoğrafevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Görmek Değer Vermektir” fotoğraf yarışması’nda finalistler belirlendi. İnsanın yegâneliği ve değer yargıları mercek altına alınarak, hayata kattığı zenginlikler portre fotoğraflarla belgelenmiş oldu. 190 katılımcının, 22 portfolyo ve 2 bin 805 fotoğrafla katıldığı yarışmada ilk ona kalan isimler şöyle:

Savaş Boyraz (iki ayrı portfolyosuyla), Şinasi Göktürkler, Ebru Çınar, Ali Fuat Altın birer portfolyoyla finale kaldılar.

Finale kalan eserler 1000 TL ödül kazanırken, 22 Ekim 2009 tarihinde final aşamasında birinciliğe layık görülen eser ayrıca 14 bin TL daha ödül almaya hak kazanacak. Her katılımcının seri eserlerden oluşan ve en fazla iki portfolyo ile katılabileceği yarışmada finalistlerin eserleri yarışma sonunda sergilenecek.

HSBC Bank’ın 35 yaş altı genç sanatçıları destelemek amacıyla 2008 yılına başlattığı fotoğraf yarışmasında “görmeye, görülmeye değer olan, hayatımızda kıymetli olan şey nedir?” sorusuna cevap arandı. Finalistler aralarında Prof. Sabit Kalfagil, Ara Güler, Mehmet Günyeli, Cengiz Karlıova, Cem Erciyes, Kutup Dalgakıran, Kamil Fırat, Hasan Şenyüksel ve Ömer Kayalıoğlu’nun bulunduğu seçici kurulun desteği ile belirlendi.