Dünya Su Günü’nde “Su Kaşifleri” Görevde

21.03.2017

HSBC Su Programı kapsamında; Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı iş birliğiyle Türkiye’de üç yıldır yürütülen “Su Kaşifi” projesi çerçevesinde bu yıl programa katılan 25 ilden 200’e yakın okul, 22 Mart Dünya Su Günü için çevrelerinde su bilincini artırmak için etkinlikler düzenliyor.

Birleşmiş Milletler; her yıl bir tema etrafında ele alınan Dünya Su Günü'nün bu yılki temasını, su kaynaklarının kirlenmesi sorununa dikkat çekmek amacıyla “Atık Su” olarak belirledi. Su Kaşifi Programı’nın “Temiz Su” görev alanında ise öğrenciler, yıl boyunca su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesine yönelik projelerde yer alıyor. Su Kaşifi Programı’na dahil olan okullar; belediyelerin de desteğiyle tatlı suyu incelemek üzere saha çalışmaları yapıyor, okul bünyesinde ve çevrelerinde su tasarrufu kampanyaları yürütüyor, atık yağların toprağa ve suya karışmasının önlenmesi ile tarımda kimyasal kullanımının zararlarının anlatılmasına yönelik etkinlikler düzenliyor, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılıyor.

Su bilincinin daha yüksek olduğu bir nesil için öğrencilerin desteklendiği Su Kaşifi programı ile su tasarrufu, temiz su ve suya erişim gibi konularda projeler geliştiriliyor. Temiz su kaynaklarının azalması riskine dikkat çekmek için başlatılan programa katılan öğrenciler; web tabanlı, eğlenceli bir program sayesinde evde, okulda ve sosyal yaşamlarında su sorunları üzerine ortak hareket edebiliyor ve su konusundaki farkındalıklarını artırabiliyor. Su Kaşifi programı; çocukların, su bilinçlerini geliştirmelerinin yanı sıra sunum yapma, eleştirel düşünce, proje yönetimi ve ekip çalışması gibi yaşam becerileri kazanmalarına da katkıda bulunuyor. Program kapsamında, üçüncü yılın sonunda yaklaşık 7000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Mese İletişim Danışmanlığı, Leyla Ekinci Muhtar leyla@mese.com.tr - 0 (212) 245 33 23