Ana içeriğin başı

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Eski Çalışanlarımız ve Tedarikçi Çalışanlarımıza İlişkin Önemli Bilgilendirme

20.03.2024

Değerli Eski Çalışanlarımız ve Eski Tedarikçi Çalışanlarımız,

31.05.2023 tarihinde, üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımızdan biri tarafından, HSBC’de eskiden çalışan bazı çalışma arkadaşlarımızın ve tedarikçilerimiz çalışanlarının hassas olmayan bir takım bilgileri kapsamında veri ihlali yaşandığına dair bilgi bizlerle paylaşılmıştır.

Söz konusu üçüncü taraf hizmet sağlayıcı, konuyla ilgili araştırmayı yürütmek için siber güvenlik danışmanı bir şirketle anlaşmış ve yazılımlarındaki güvenlik açığını düzeltmek için gerekli aksiyonları ivedilikle hayata geçirmiştir.

İhlale konu olan veriler; İsim, Kurum ID, Kurum İş Birimi Yöneticisi ID, Kurum E-mail Adresi, İş Unvanı, İş Telefonu, Ana İş Kolu ve Çalışma Lokasyonu bilgilerini içermektedir.

Söz konusu verilerin farklı kullanımına dair tarafımıza şu ana kadar yapılan bir bilgilendirme bulunmamaktadır. Ancak, ekip arkadaşlarımızı ve müşterilerimizi korumaya yönelik devam eden çabalarımızın bir parçası olarak, sizlerin de kimlik avı ve sosyal mühendislik girişimlerini tespit etme konusunda dikkatli olmaya devam etmenizi rica ediyoruz.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için bize kvkkiletisim@hsbc.com.tr elektronik posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
HSBC Bank A.Ş.