Ana içeriğin başı

HSBC Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonunun Birleşmesi Hakkında

11.06.2021

14 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu’na bağlı HSBC Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu (HOB), HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. Değişken Şemsiye Fonu’na bağlı HSBC Portföy Çoklu Varlık Birinci Değişken Fon (HPO) bünyesinde birleştirilecektir.

HSBC Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu’nda 14 Haziran 2021 tarihi itibarıyla yatırımcılar alım işlemi gerçekleştiremeyecek olup istedikleri takdirde portföylerinde bulunan fonu 12 Temmuz 2021 tarihi saat 13:30’a kadar satabileceklerdir. Satış yapılmaması durumunda birleşme ile kapanacak HSBC Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonunu portföylerinde bulunduran yatırımcıların katılma payları, bünyesinde birleşilen HSBC Portföy Çoklu Varlık Birinci Değişken Fonuna dönüşecektir. Birleşme işlemleri, birleşmeye konu olan fonun 13 Temmuz 2021 akşamı belirlenen fiyatı üzerinden hesaplanacak birleşme oranı doğrultusunda; devrolacak fonun, bünyesinde birleşen fona dönüştürülmesi ile yapılacak ve dönüşüm işlemi olması nedeniyle stopaj kesintisi yapılmayacaktır.

Sona erecek olan fonun %1,50 olan yönetim ücreti birleşme sebebiyle bünyesinden birleşen fonun yönetim ücreti olan %1,533 olarak değişecektir.