Ana içeriğin başı

Kredi Kartı ile İnternet'ten Alışveriş Onayı | HSBC

10.10.2017

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 20 Ekim 2016 tarih ve 7052 sayılı kurul kararıyla, 22 Şubat 2017 tarihli yazısı, 16 Ağustos 2017 tarihli basın açıklaması ve 29 Aralık 2017 tarihli kurul kararı tebligatında yer alan hususlara göre, bireysel kredi kartları, banka kartları ve ek kartlar ile 31 Ocak 2018’den sonra internetten alışveriş yapılabilmesi için tüm bireysel kart hamillerinden onay alınması gerekmektedir.

Tüm bireysel HSBC kredi kartlarınız, varsa bu kartlara bağlı ek kartlarınız ve bireysel HSBC banka kartlarınız ile internetten yapacağınız alışverişlere devam edebilmek için SANAL boşluk herhangi bir HSBC kredi ya da banka kartınızın son 6 hanesini sistemimizde kayıtlı olan cep telefonunuzdan 4498’e SMS ile göndermeniz gerekmektedir.

Dilerseniz HSBC kredi veya banka kartı özelinde de onay verebilirsiniz. Bunun için SMS ile NET yazıp boşluk bırakarak e-ticaret alışverişlerine devam edebilmek için onay vermek istediğiniz HSBC kredi ya da banka kartınızın son 6 hanesini sistemimizde kayıtlı olan cep telefonunuzdan 4498’e SMS ile göndermeniz gerekmektedir.

Onay vermek için göndereceğiniz SMS’ten herhangi bir ücret alınmayacaktır. Sahip olduğunuz HSBC kredi ve banka kartlarınız ile internetten yapacağınız alışverişlere devam etmek için onay vermediğiniz takdirde, tüm bireysel HSBC kredi ve banka kartlarınız 31 Ocak 2018 tarihi itibarıyla internet alışverişlerine kapatılacaktır.

İnternet alışveriş tercihlerinizi dilediğiniz zaman HSBC Bireysel İnternet Bankacılığı’na giriş yaparak Kart İşlemleri’nin altında yer alan Kredi Kartı Güvenlik Bilgilerim menüsü aracılığıyla güncelleyebilirsiniz.