Ana içeriğin başı

Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz!

13.02.2023

Hepimizi derinden etkileyen ve acı kayıplara neden olan elim felaketin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyoruz.

HSBC olarak felaketlerin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek felaketten etkilenen insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı başlattık ve aralıksız sürdürüyoruz.

Şu ana kadar, HSBC Grubu olarak felaketten etkilenen bölgelere yardım için yetkili kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına aktarmak üzere 1 Milyon USD’lik bir yardım fonu oluşturduk.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yerinde yüreği Türkiye’deki depremzedeler için atan HSBC’li çalışma arkadaşlarımızın bireysel bağışları için gerekli yönlendirmeleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Çalışanlarımız, bağışlarının yanında ayni yardımlarıyla da sağladıkları desteği ileriye taşıyor. Biz de HSBC Türkiye ailesi olarak – çalışanlarımızın bu desteğine ek olarak – sahadaki yardım ve destek çalışmaları için 2 Milyon TL’lik ayni yardım yapıyoruz.

Diğer yandan, çalışanlarımızın katılımı ile bir gönüllü grubu da oluşturduk. Gönüllülerimizle birlikte; tüm çalışanlarımız tarafından bağışlanan, öncelikli ihtiyaç listelerindeki malzemelerin uygun biçimde deprem bölgelerine ulaşmasını sağlamak için organize olduk.

Ayrıca, çalışanlarımızın yetkili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile bölgedeki arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına katılabilmeleri için destek olduk.

Felaketten etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını güncel olarak takip ediyoruz. HSBC’liler olarak bölgeye bağış ve yardımlarımız ilerleyen süreçte de devam edecek.

Dualarımız, kalbimiz ve umutlarımız bu trajedide derinden etkilenen ve acı kayıplar yaşayan vatandaşlarımızla birlikte. Yürek yüreğe bu zorlu günleri de atlatacağımıza inancımız tam!

Benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Milletimizin tekrar başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun.

Deprem bölgesindeki bireysel müşterilerimiz için alınan aksiyonlar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerimizi de etkileyen deprem nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illeri ve Sivas ili Gürün ilçesinde ikamet eden tüm müşterilerimizin; bireysel kredi taksitleri ve kredi kartı borçları faizsiz olarak 3 ay ertelenmiş, kredili mevduat hesabı borçlarına ait ödenmemiş faizleri silinmiştir. Bu müşterilerimizin EFT/ havale, yurt içinde HSBC ve tüm diğer banka ATM'lerinden para çekme/ yatırma, hesap bakiye görüntüleme, kredi kartı borç ödeme, kredi kartı limit/ bakiye görüntüleme işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

31 Ağustos 2023 tarihine kadar depremde ağır hasar gören Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden bireysel müşterilerimizin ;

  • Bireysel kredi taksitleri ve kredi kartı borçları faizsiz olarak 6 ay ertelenmiştir.
  • Kredili mevduat hesaplarına yeni kullanımları için 6 ay boyunca faiz yansıtılmayacaktır.
  • Bireysel kredi kartlarından ise 2023 yılı için kart ücreti tahsil edilmeyecektir.

Tüm bireysel müşterilerimizin, deprem bağış hesaplarına yapacakları EFT işlemleri ise ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.